perjantaina, tammikuuta 09, 2009

Viikko enää.. ja valitusta....

Vitsit että ei jaksais odottaa!!!!

Viikon päästä näihin aikoihin lähdemme miehen kanssa ajelemaan Kuopioon. Mennään lemmenlomalle ;) Hyvää ruokaa ja juomaa, seura mitä ihaninta ja se rauha!! Kun ei yksikään lapsi juokse luokse huutaen ÄITIIIIIIIIII :)

Aion nauttia sydämeni pohjasta tuosta lomasta.

Tänään korjasin pikkulegot pois. Kuukaudeksi. On se kumma kun nuo isot ei osaa raivata lelujaan pois. Tästä jo toissailtana heille mainitsin, että voisivat korjata pikkulegoja samalla laatikkoon lattialta, kun niillä leikkivät. Johan ne legot sielä alakerran lattialla pari viikkoa olivatkin levällään. Joka ilta niistä huomauttelin, että jos kehtaisivat siivota.

Keskiviikkona sitten tuumasin vaan, että jos ei ne legot nyt mene laatikkoonsa, niin ne lähtee piiloon kuukaudeksi. Muumipeikko tuumasi: siitä vaan.

Eilen sitten unohdin asian, mutta tänään sitten kun menin pyykkikonetta laittamaan pyörimään ja näin ne legot lattialla levällään, niin jotenkin vaan v-käyrä nousi taas kattoon ja legot lähti piiloon.

Ai että tahtoisin olla kotona, kun lapset tajuaa että ne legot ei todellakaan ole nyt saatavilla.

Kunhan ovat kuukauden poissa pelistä, niin jokohan sitä innokkaammin taas tuo siivoilu maittais. Lastenhuoneessa pitäis pitää leluinventaario. Ihan surutta taas mättää leluja pois.

Lastenhuoneen seinälle pitäisi saada joku hyllykkö. Jossa voisi säilyttää dvd-ja vhs-levyjä sekä pleikkaripelejä. Nyt ne on tositosi vanhassa kirjahyllyn pätkässä, josta PikkuMyy saa ne päivittäin levitettyä lattialle. Sitten ne levyt pyörii tuolla lelujen seassa ja kaaos on valmis. Väsyttää raivata noita samoja tavaroita joka päivä. Varsinkaan kun nuo kakarat ei yritä edes auttaa. Laiskoja ku mitkä.

Heidän veruke on se, että eivät ole niitä levittäneet tai leikkineet niillä. Joka hemmetin ilta kysyn (tai joskus jopa huudan) heiltä, että OLENKO MINÄ niillä leikkinyt tai OLENKO MINÄ ne sinne levittänyt, EN OLE ja silti niitä korjailen. Mutta kun eivät tajua niin eivät. Siis tajua sitä, että voi sitä toistenkin jälkiä siivota. Varsinkin, kun ei näytä edes nuo omat sotkut menevän paikoilleen.

Isompikin aloittaa jonkun leikin. Aloittaa uuden. Ei jaksa siivota, sanoo. Siivoan myöhemmin. Tekis mieli siivota kaikki lelut pois. Jättää PikkuMyylle yksi nukke, Niiskuneidille yksi nukke ja Muumipeikolle joku auto. Siinähän olisivat. Tuskin jaksaisivat niitäkään viedä paikalleen.....

Huokaus. Nyt tästä tuli tämmönen valivali-viesti. Mutta välillä vaan niin kypsyttää.

Vaikka oma vikahan se tämäkin kait jollain tapaa on. Emme osaa kasvattaa.

2 kommenttia:

Ede@ kirjoitti...

Halaus sinne)

ja nauti lomasta täysin<3

Anonyymi kirjoitti...

Höpö höpö!! Osaatte te kasvattaa, ipanat vaan on tommosia kokeilijoita. :)

Oikein ihanaa lomaa teille!! =)