maanantaina, kesäkuuta 25, 2012

Nivelkivut

Olen viikon kärsinyt nivelkivuista.

Viime viikon maanantaina menin loman jälkeen iltavuoroon töihin. Töissä ihan normaalia, ei raskaita nostoja eikä vääriä työasentoja. Töiden jälkeen kävin vessassa, vatsa todella löysänä. Tämän jälkeen alkoi ensin vasen ranne kipuilemaan kyynerpäähän asti, sitten alkoi oikea käsi ja illan aikana kipu oli lähes kaikissa nivelissä.

Tiistai-aamuna heräsin aamuvuoroon, joka paikkaan koski, oikean jalan liikavarpaan alkuakin jomotteli, varpaat oli todella kipeät, jalkapohjat tuntui kuin olisi pieniä palloja täynnä, kättä ei sietänyt ranteista kunnolla vääntää. Sormet jäykät ja erittäin kipeät. Kahvikuppia jouduin nostamaan kahdella kädellä, kun en voinut luottaa sormien ja ranteen nostovoimaan ja kipu vaikeutti myös toimintaa.

Kuumetta ei kuitenkaan ollut, töissä mittasin 36,5c. Kotona en voinut mitata kun meillä on sellainen vanhanaikainen mittari ja en pystynyt mittaria 'lyömään alas', oli miehen jäljiltä kuumeen puolella.

Tiistai-ilta oli ihan hirveä. Töiden jälkeen otin Burana 400mg, mutta se ei auttanut yhtään. Illan makasin sohvalla ja joka paikkaan koski, itku oli aika likellä. Sohvalta en päässyt ylös ilman miehen apua, kun en voinut käsillä ottaa yhtään tukea nousemiseen ja nilkat + polvet niin kipeät että en voinut vaan heilauttaa itseäni pystyyn. Kävely kankeeta ja ihan illasta mies sai taluttaa miut sänkyyn ja peitellä sinne, koska en yksinkertaisesti pystynyt nostamaan peittoa päälleni. Yölläkin herätin miehen auttamaan peiton kanssa. Kyljen kääntäminen liki mahdottomuus yöllä kun en voinut jaloilla enkä käsillä auttaa. 

Oli melkosen avuton olo.

Keskiviikkona kävin lääkärissä. Otettiin CRP ja pieni verenkuva. CRP oli 5, hb126. Hemoglobiini yllättävän pieni, kun yleensä miulla on lähempänä 140. Lääkäri määräsi Aridex-kipulääkettä ja Felden-kipurasvaa. Pian kuitenkin huomasin, että ei näistä paljon apua ole. Menee n. 4h ennenkuin lääke alkaa kunnolla vaikuttamaan ja siltikin jähmeys jää.

Ke-pe olin vapailla, olo ei merkittävästi parantunut. Menin lauantaina töihin, joka paikkaan koski taas kauheasti ja lääkkeen avulla pystyin työpäivän irvistellen viemään läpi. Illalla mittasin 37,3c. Sunnuntaina olin iltavuorossa, lääkkeen voimin taas irvistellen. Pahinta ehkä oli ihme vetävä särky jaloissa, ei olisi pystynyt seisomaan paikallaan, kun veti takareidestä nilkkoihin, piti joko pitää kevyesti ilmassa jalkaa tai kävellä koko ajan hissukseen. Ilkee tunne. Töiden jälkeen taas 37,2c.

Tänä aamuna heräsin kivuttomampana koko viikkoon. Päätin kuitenkin käydä lääkärissä. Jalkoja vetää vieläkin, ei kauaa pysty seisomaan paikallaan ja jos teen jotain niin kiskoo todella pahasti. Kävin labraan viemässä pissanäytteen. Lääkärillä kävin taas ja nyt otettiin borrelioosi, crp, hb ja kihtikokeet.

On tää ollut outo viikko. Kun yleensä olen ollut hyvin terve ja kivuton, niin nyt kun on ollut tämmöstä mystistä nivelsärkyä niin on sitä ollut aika omituinen olo. Välillä jo ihan unohtanut miltä tuntuu olla kivuton, ihanko nää kivut olisivat aina olleet läsnä. Toivottavasti yhtä nopeasti unohdankin nämä kivut.

Nyt odottelen verikokeiden tuloksia ja napsin kipulääkettä tasaisin väliajoin parin päivän ajan. Jospa tämä tästä. Lääkäri arveli, että on viruksen aiheuttamaa, mutta poissuljetaan nyt ainakin kihti ja tuo borrelioosi. 

1 kommentti:

Capricorn kirjoitti...

Hui! Toivottavasti syy löytyisi pikaiseen ja ei olisi mitään vakavaa.
Pikaisia paranemisia sinne <3