lauantaina, huhtikuuta 20, 2013

Virus iski

Virus iski ja vei miut sohvanpohjalle.
Kaikki alkoi luultavasti jo viime viikolla aamuisin esiintyvällä päänsäryllä ja niska-lapaluunseudun jäykkyydellä. Alunperin arvelin näiden olevan enemmänkin oireita siitepölystä, kun jonkun verran niillekin olen viime vuosina oireillut, ja vielä en ollut aloittanut antihistamiinia.

Eräänä aamuna viime viikolla heräsin siihen, kun suussa oikealla puolella poskessa ja kitalaessa ihan hampaiden takana oli oudot rakkulat. Kitalaen rakkula puhkesi heti hampaita harjatessa eikä sen koommin ole vaivannut. Poskessa oleva oli ja vaivasi koko ajan ainakin ajatuksissa, koska kielenkärjellä sitä koko ajan  huomasin nykiväni.

Lauantaina alkoi ennenkuin lähdin iltavuoroon tuntumaan siltä, että olen kipeäksi tulossa. Poskessa oleva rakkula oli saanut enemmän aftamaista muotoa ja oli alkanut olemaan jo kipeä. Iltavuoron jaksoin hyvin ja ei ollut mainittavaa lämpöä illasta. Yön tutisin peiton alla, sunnuntaina aamusta 37,2c mutta lähdin kuitenkin töihin.

Suuta pakotti poskesta ja alkoi rauhaset tuntumaan ainakun painoin päätä alaspäin oikealle viistoon. Töissä laahustin vuoron loppuun ja sen jälkeen kun pääsin kotiin, hautauduin sohvan nurkkaan. Parin tunnin päästä mittasinkin jo 38c. 

Maanantaina vapaapäivä ja lämpöä jo aamusta. Menin kuitenkin käymään apteekissa ja kaupassa ostamassa  limsaa ja jotain mitä pystyin syömään. Aftab-lääkettä aftoihin. Harvinaisen hankalaa laittaa tonne poskessa olevaan aftaan, meinasi kädet loppua ja kun tabletin aftan päälle sain onnistuneesti, ei se siinä kestänyt kauaa. Turhauttavaa. Todella turhauttavaa. Illaksi nosti taas lähelle 38c.

Tiistaina heti aamusta soitto pomolle ja ilmoitus että olen kipeä. Mies kävi apteekista ostamassa aftojen hoitoon käytettävää geeliä: Aftexia.Juuh, helppoa oli käyttää, mutta teho melko mitätön ja kaikenhuipuksi aftat vaan villiintyivät tästä. Tässä vaiheessa niitä suussa jo kaksi, toinen siellä poskessa ja toinen alahuulessa. Todella kipeitä. Suuta pakotti ja hengittelin suu auki. Illasta nosti taas kuumeen 38c.

Keskiviikkona soitin ensin lääkärin vastaanotolle ja kun sain ajan, ilmoitin pomolle että menen lääkäriin ja en tule ainakaan vielä tänään töihin. Lääkärissä katsottiin suu ja kuunneltiin keuhkot kun oli niitä jäykkyyksiä edelleen ja kuumeen noustessa hengittäminenkin jotenkin työläämpää. Mutta keuhkot OK. Virustauti on ja aftat oire taudista, sekä arveli viime viiko kipujenkin olleen jo taudin alkua. 3 pv sairaslomaa ja kehoitus, että aftoihin ei mitään laiteta.

Että osas tauti vetää sohvanpohjalle. Siellä makasin hautautuneena enkä paljon muuta jaksanut kuin nukkua tai katsoa telkkaria. Keskiviikkona katsoin Twilight-sagasta ensimmäisen osan, torstaina katsoin kaksi osaa ja perjantaina aamusta imin sitten viimeiset kaksi dvd:tä. Torstaina vielä olin enimmäkseen sohvan pohjalla, mutta kuumeeton kuitenkin. Perjantaina alkoi olemaan kaksi ensimmäistä aftaa jo paremmat, suuhun tosin oli tullut jo vasemmalle puolelle uusi afta, joka kipuilee vieläkin. Mutta sitä lääkitsen nyt säännöllisesti Buranalla, jospa ajais tulehduksen nopeammin pois.

Tänään palasin jo töihin. Olipas kivaa. Hieman jännitti, että jos voimat loppuu, mutta nopeasti olen palautunut ja jaksoin töissä ihan hyvin :) Nyt kun vielä saan suuni kuntoon, niin kaikki on OK.

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hyvä että olet toipunut.Toivottavasti suu paranee kanssa :) Mulle sanoi eräs hammaslääkäri että pepsodent hammastahnat on kuulemma sellaisia että aiheuttavat aftoja.

Antzu kirjoitti...

Hammastahna menikin jo vaihtoon heti kun aftat kipeytyivät, nyt on vaahtoamatonta :) Toivottavasti aftat pysyvät nyt poissa!