tiistaina, heinäkuuta 06, 2010

Haavahoitoa...

Poika kaatui polkupyörällä viime viikon keskiviikkona.
Jalkaan tuli isot naarmut pitkältä matkalta, säären alue meni naarmuille.
Me vanhemmat oltiin molemmat töissä ja poika oli jalkaansa itse hoitanut. Oli sanojensa mukaan haavaa suihkutellut (poikani tuntien epäilen totuutta) ja laittanut ison metrilaastarin naarmujen päälle niin että olivat osaksi haavojen päällä ne tarrat.

Illalla sitten käskin pojan suihkuun irrottamaan sitä laastaria ja huuhtelemaan haavan hyvin.

Itse sain sitten idean, LOISTAVAN IDEAN suorastaan!!!!

Olemme joku aika sitten koko perhe liitytty SPR:n jäseneksi ja saimme sieltä jokainen pienen ensiapulaukun jossa on pieniä haavanhoitovälineitä. Ajattelin että nytpä tuli niille käyttöä. Kaivoin laukusta haavan puhdistuspyyhkeitä ja muutaman sideharsotaitoksen ja sitten teippiä jolla laittaa taitokset kiinni kun ei sidettä ollut.

Hoitelin haavaa kuin hoitaja konsanaan, puhdistin haavan pyyhkeillä ja laittelin puhtaat taitokset vähän yöksi suojaamaan. Poika on niin kipuherkkä tapaus niin olin ajatellut että hänen on helpompi nukkua kun on vähän suojaa....

No, menin aamuvuoroon töihin ja eihän poika ollut sitten aamupäivästä haavalle tehnyt mitään. Tulin töistä ja katsoin että on erittänyt keltaista eritettä jo liki läpi ja käskin samantien suihkuun ottamaan ne taitokset pois!

Poika tuli suihkusta ja järkytys oli suuri kun näin pojan jalan. Siinä missä vielä edellisenä iltana oli ne naarmut, niin nyt siinä ei ollut enää naarmuja, vaan oli ISO NAHATON ALUE!!!!!!! Valehtelematta aikuisen kämmenen kokoinen alue ilman nahkaa!!! Kyllä kylmäsi ja kovasti!!!!!

Yrität hyvää tehdä ja tässä on tulos :(

No ei muuta kuin apteekkiin pojan kanssa ja ostamaan haavanhoitoon tarkoitettuja välineitä.
Rasvalappua ja muuta kivaa tarttui mukaan.

Jalka eritti koko torstain vielä kudosnestettä läpi taitosten, mutta perjantaina kun otti taitokset pois eritys oli loppu ja haava alkanut muuttamaan muotoaan. Kyllähän se siitä paranee, hiljalleen...

Mikä tämän aiheutti?
Minä vahvasti epäilen että SPR:n paketissa olleen haavapyyhkeen aineet tekivät tämän. Poika on joko allerginen tai muuten vain hyvin herkkä. En enää kyllä kenelläkään suostu käyttämään kyseisiä pyyhkeitä. Roskiin joutasvat mokomat.

Että näin.
Ei kommentteja: