perjantaina, tammikuuta 11, 2013

Raivailua ja vuoden eka sairastapaus

Kuopukselle puhkesi tällä viikolla kuume. Ensin oli maanantai-tiistai pientä lämpöilyä (alle 38) ja keskiviikkona tuntui virtaa jo olevan ja lämpökin normaali. 

Kasvot kuitenkin näyttivät jotenkin oudoilta, silmät normaalia pienemmiltä, ajattelin ensin että on vain väsynyt. Kuitenkin pian huomasin, että kasvot punoittivat jännästi ja nenä sekä suupielet valkoiset, sellainen selkeä kolmio kasvoissa. Tästä välähti mieleen, että ei hitto, nytkö se täällä marras-joulukuussa riehunut tulirokko on tullut meille. 

Olin jo arvellut, että neiti siltä säästyi, kun ei sitä joulukuussa saanut! Riehui sen  verran rajusti kuitenkin esikoulussa jota tyttö käy.

Soitin vastaanotolle ja sieltä labraan: nieluviljelyyn ja verikokeet. Nieluviljelyn tulos positiivinen, joten se tiesi käyntiä lääkärin luona ja penisilliinikuuria.

10pv:n kuuri pamahti tulirokkoon. 3x päivässä. Otin ensin lääkkeen mikstuurana, kun arvelin, että niin on helpompi. Ensimmäisen annoksen neiti otti nätisti. Kun käytiin toista antamaan tuli ihan pakokauhuinen reaktio tytöltä, huusi ja kirkui ja piti kättään tiukasti suun edessä. Ei kuullut mitään mitä puhuttiin, ei auttanut kiristys, uhkailu eikä lahjonta. Ei se, että puhuttiin tosiasioista, sairaalaan joutumisesta pakkotippaan, ei mikään.

2x 45min tapeltiin (ilta- ja aamulääke) ja sitten soitin vastaanotolle ja pyysin saada vastaavan lääkkeen tablettimuodossa. Ehkäpä se menisi paremmin??

Nyt on otettu 2x tabletti ja hienosti on mennyt. Hieman aristellen, mutta ilman tappeluja ja nyt on positiivinen kokemus sekä ottajalla että antajalla.


Tämä vuosi on muutenkin alkanut raivausprojekteilla.
Ikuisuus-ongelma alakerrassamme on ollut vaatehuone, jonne on vain kaikkea törkyä ja tarpeellista
heitelty sekaisin...

Käytiin ongelman kimppuun ja surutta heitettiin kaikki tarpeeton pois.
Ei enää mietitty, että ehkä tarviamme... joskus? Myymme joskus?
Kaikki pois, mitä emme just nyt tarvitse.


Ja löytyihän sieltä lattiakin!!


Nyt on myös muutettu järjestystä taas. Tuonne huoneeseen on tullut minun ja miehen vaatehuoneet. 
Lakanat ja verhot on viety erilliseen vaatekomeroon.

Jenna sai oman huoneen, Aleksi sai oman huoneen ja Nellan huone on takkahuoneessa meidän aikuisten makuuhuoneen vieressä. Jokainen muutti yhtenä päivänä uusiin huoneisiin.

Toistaiseksi järjestys on ollut toimiva ja jokainen tyytyväinen.

Meillä on nyt talon suurin makuuhuone, jossa sängyn lisäksi on sohva, kirjahylly, televisio ja digiboxi. 
Oma pieni olohuone.

2 kommenttia:

Capricorn kirjoitti...

Voi pientä, pikaiset paranemiset tulirokosta! Eikös olekkin hyvä fiilis raivausprojektin jäljiltä ? Meillä oli myös vaatehuone siinä kunnossa että huhhahei...raskausaikana sain sen vihdoinkin siivottua.Täytyy kyllä myöntää että on taas pikkuhiljaa kertymässä sinne sitä tavaraa jolle ei tunnu löytyvän muutakaan paikkaa.

Capricorn kirjoitti...

Sulle olis sekä haaste että tunnustus blogissani!