keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2011

Kuopus kipeänä

Kuopuksemme on ollut nyt monta päivää kipeänä. Harvinaista, mutta totta.

Lauantaina nukahti yöunelle jo klo 18.45 aikaan, aikaista hänelle, mutta arvelimme hänen olleen vaan väsynyt edellisestä yöstä kun olimme hänen kummeillaan yökylässä.

Tää yö meni 03 asti ihan hyvin. Tuossa vaiheessa tyttö käveli sängystään miun viereen ja oksensi tyynyni vierelle. Ja eikun suihkuun tyttö ja mie ite kävin lakanoiden vaihtoon.

Yöllä tuli vielä muutamat oksut, lähinnä jos joi vatsaan asti jotain. Koitin opettaa vain suun kastelua vedellä ja sen tyttö muutaman oksentelun jälkeen oppikin.

Aamupäivällä kaikki syöty ja juotu tuli noin 30-60min viiveellä ulos. Tyttö oli hyvinkin petipotilas, ei jaksanut edes hymyillä. Sunnuntai päivä meni tällein. Yöunelle sammahti jo 18 maissa.

Su-ma välisenä yönä sitten nousi kuume, aamulla ollen 38c. Vein tytön anopilleni hoitoon, kun itelläni oli koulupäivä ja miehellä yövuorot menossa. Kuume nousi aavistuksen yli 39c ja pysyi siellä lääkkeistä huolimatta. Tyttö oli koko päivän ihan "taju kankaalla", nukkui... nukkui... ja nukkui....

Ei enää oksennellut, mutta muutamat ripulit tuli. Ruoka ei maistunut ja juomistakin tarjottiin aina kun tyttö avasi hetkeksikään silmiä. Oli liki vuorokauden virtsaamatta, kun oli niin vähillä nesteillä tuon kokoaikaisen nukkumisen takia. Huolestutti kovasti. Oli todistetusti virtsannut sunnuntaina ennen nukahtamistaan ja seuraavat pissit (muutamaa tippaa lukuunottamatta) tuli n. 19 maanantai-iltana.

Maanantai-iltana nukkumaan käydessä kuume oli edelleen 39c ja kaikesta tästä sairastelusta johtuen tyttö rupesi näkemään jotain harhoja. Katseli silmät soikeana meitä, kuitenkaan näkemättä meitä (tai se näytti siltä) ja jostain suuresta höpötti ja käsillä heilutteli. Pian kuitenkin kohdisti katseensa minuun ja oli taas "tässä maailmassa". 

Yö meni hyvin, tyttö piristyikin juttelemaan normaaleja asioita aamuyöstä ja kuume tuntui olevan poissa. Tiistaina meni vielä mummolaan hoitoon, lämpöä ollut 37c, ripulointi jatkunut. Nyt tyttö jaksoi jo olla tunteja hereillä ja katsoa piirrettyjäkin. Ruoka ei juurikaan ole maistunut, mutta juomat uppoavat.

Eilen ennen nukahtamistaan luultavasti kuumekin taas nousi, koska tyttö oli todella punaposkinen ja hehkuva, mutta ei kuitenkaan mitattu jo nukkuvalta lapselta. 

Toivottavasti jo tänään tytölle maistuisi edes joku ruoka.

Ei kommentteja: