torstaina, syyskuuta 06, 2012

Pyörähdin Pietarissa

Viime viikonloppuna oli kauan odotettu ammattiosaston retki Pietariin. Meillä on ihana ammattiosasto ja ihania retkiä ollaan tehty, viime vuonna oltiin Flamingossa ja Ikeassa ja siellä sitten keksittiin, että eikös naiset lähdetä Pietariin ja nyt se sitten toteutui. Ensi vuoden retkeksi jo suunniteltiin ruskaretkeä Lappiin, mutta katsoo nyt, että toteutuuko :)

Onhan se Pietari melkosen mahtava paikka!! Valtavia rakennuksia ja palatseja kaupunki täynnä. Uskomatonta ajatella, että siellä on liki 5 miljoonaa asukasta, yhdessä kaupungissa!!!

Syöminen ei ollut ongelmana itselleni siellä, vaikka sitä alunperin kauheesti pelkäsin. Todella hyvää ruokaa siellä valmistavat, mausteiden käyttö oikein oivallista!! Olut oli halpaa, halvimmillaan 0,5 litran tuoppi maksoi 1,75€. Oishan tuota tuohon hintaan varmaan lipittänyt enemmänkin ;)

Lauantaina meillä oli 6h opastettu kiertoajelu, ensin 4h linja-autossa kierrellen pitkin Pietaria ja sitten 2h tutustuttiin Talvipalatsiin eli Eremitaasiin. Mahtavan upea paikka!!

Suosittelen kyllä Pietarissa käymistä muillekin. Kotimatkalla piipahdettiin Viipurissa shoppailemassa.

Tullitarkastukset olivat toki jännittäviä, mutta niistäkin selvittiin hienosti läpi. Jotenkin niin syyllinen olo aina kun siinä tullitarkastuksessa seisoo luukulla, vaikka mitään syytä syyllisyyteen ei ole :) Mistäköhän sekin johtuu??

Nyt pienehkö kuvapläjäys tähän perään!






















Ei kommentteja: