keskiviikkona, tammikuuta 27, 2010

Elämäni ensimmäinen voileipäkakku


Olen kauan jo halunnut kokeilla voileipäkakun tekemistä. Jostain syystä se on pelottanut, en tiedä olenko pelännyt täytteiden tekoa vai koristelua, huonoa makua vai mitä, mutta se on ollut ylitsepääsemätön juttu.

Niiskuneidin 6v-juhlat lähestyvät ja ajatuksena olisi tällä kertaa tehdä myös voileipäkakku, ei aina jaksa niitä samoja väsätä. Jotain uutta.

Ohjeen olen ottanut Pirkan ruokaohjeista ja koristelumallia Kinuskikissan blogista

TEXMEX-VOILEIPÄKAKKU
24 annosta
36 palaa (n. 3 pkt) täysjyväpaahtoleipää

BROILERITÄYTE:
1 rs (450g) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (320g) Salsa mexicana-meksikolaiskastiketta
1 tlk (300g) juustodippiä

GUACAMOLETÄYTE:
½ tlk (á 300g) guacamoledippiä
1 punainen paprika

KOSTUTUS:
1½ dl vettä
½ dl sitruunamehua

KUORRUTUS:
½ tlk (á 300g) guacamoledippiä
150g ranskankermaa

KORISTEEKSI:
1 keltainen paprika
n. 200g kirsikkatomaatteja
½ pieni punasipuli
jääsalaattia, herneiden ituja
maissilastuja

1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.
2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leippäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin.
Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.
3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.
4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja persiljalla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.
Ohje: RuokaPirkka


1 kommentti:

mari kirjoitti...

Näyttää aivan ihanalta !