keskiviikkona, elokuuta 04, 2010

Asta tuli ja tuhosi

Torstaina 29.7. käytiin nukkumaan ihan normaalisti. Tai epänormaalisti siinä mielessä, että teimme talon alakertaan pesän, siellä viileämpää kun talo osaksi maanalla (rinnetalo). Poika meni parvekkeelle nukkumaan, telttaan.

24 aikaan herään kun mies hiippailee kännykänvalossa alakerrassa. Sopottelee jotain pojan hakemisesta sisälle. Ihmettelen että minkä takia, sitten kuulen sateen kohinan ja jyrähtelyt. Aha, ukkonen tullut. Ja sähköt poikki.

Sateesta kuulen että tulee taas kaatamalla vettä, jyrähtelyjä ei ihan kauheasti sinne alas kuule, mutta elosalamia vilkkuu niin että taivas on valkoisena lähes koko ajan.

Nukahdan takaisin. Nukumme hyvin. Tietämättä mitään siitä että mitä kylällä tapahtuu.

Aamulla perjantaina 30.7. lähden hakemaan aamulehteä postilaatikolta. Katselen pihamaata.. aha, naapurilta on yksi pieni pihlaja nurin. Muuten meidän piha on OK, tavarat paikoillaan ja näyttää kuin mitään ei olisikaan. Menen postilaatikolle ja vilkaisen äidille päin ylärinteeseen. Siellä näen että iso petäjä on nurin niskoin tien päällä, estäen autojen kulkemisen. Oho, ajattelen.

Sähköt on edelleen poikki. Olleet jo yli 6h.

Kun lähden töihin 6.30 jälkeen palaa meille sähköt juuri kun laitan ovea kiinni. Kiva, olisi tullut tunti sitten, olisin saanut aamukahvit. Nyt jouduin lähtemään kahvitta ja sen alkoi tuntemaan jo nupissa...

Ajelen kylien kautta. Karua katseltavaa.. puita nurin siellä täällä, linjoja poikki ja osa linjoista roikkuu tiellä.. erään kerrostalon peltikatto oli rullautunut nätisti paikaltaan yhteen kasaan. Onneksi oman talomme uusi peltikatto oli pitänyt pintansa.

Terveysaseman luona isot kauniit petäjät nurin, autojen päälle kaatuneita puita.
Työmaalla sähköt poikki edelleen, sähköt palasivat vasta joskus illalla.

Olen ajellut ja kuunnellut muiden tarinoita ja nähnyt kuvia.
Järkyttävää tuhoa.
Isoja metsäalueita nurin, surullista katsottavaa.

Valokuvia ei ole nyt laittaa tähän postaukseen kun valokuvaajani (poika 11v) ei ottanut mieleisiä kuvia vaikka kuinka koitin vieressä opastaa. Kuvissa ei näy itse kokonaisuus vaan aina vain joku yksittäinen puunrunko tai sitten latvoja tai jotain muuta vähemmän tärkeetä ;)

Osa talouksista on vieläkin ilman sähköä.

Astahan jatkoi matkaansa savoon ja teki siellä varmasti vielä enemmän tuhoa.

Ei kommentteja: