maanantaina, elokuuta 16, 2010

Virus jyllää

Kuusivuotias aloitti viime viikolla valittamaan korvaa kipeäksi. Korvanipukkaa. Ei kuumetta eikä muita oireita. Pari viikkoa sitten olin käyttänyt häntä ja veljeään lääkärillä --> korvakäytäväntulehdus ja siihen korvatipat, joilla kipuilu loppui.

Käytin torstaina tyttöä lääkärissä. Oikeassa korvassa tulehdus. Sai Amoxin comp.-antibiootin ja käskyn jatkaa tippahoitoa.

Torstaina koski. Perjantaina koski. Vasta lauantaina tuli se päivä vastaan kun tyttö ei enää sanonut korvaan koskevan. Huokaisimme, ehkä tämä tästä vaikka kauan se veikin. Normaalistihan korvakipu on lakannut lähes heti ekan ab-annoksen jälkeen.

Tytöt olivat sunnuntaina hoidossa. Mies haki 15 aikaan pois. Iltapäivällä mies laittoi viestiä että pienimmällä on kuumetta 38,1c. Eikun soittamaan mummolle että voiko tyttö tulla yökylään ja olla tämän maanantain mummolla hoidossa, miehellä yövuorot ja minulla aamuvuoro. Kävihän se. Illalla ennen kuin mummo haki oli tyttö jo kerennyt valittaa korvaa kipeäksi.

Isompi tyttö kävi unelle klo 21. Täysin terveenä.

Itse menin nukkumaan klo 23 ja ihmettelin kun tyttö oli vähän levoton ja hehkui kovasti. Laitoin mittarin kainaloon ja 8min kuluttua mittarilukema oli pöyristyttävät 39,3c! Nopeasti oli kuume noussut.

Aamulla 06 vielä oli saman verran lämpöä. Soitettiin mummolle että tulisi toinenkin potilas... ja ilmoitin hoitoon että kumpainenkaan tytöistä ei tänään/huomenna tule.

Töistä soitin vastaanotolle että pitäiskös tulla näyttämään kun ei nyt antibiootti näytä ainakaan parantavan. Jätin tänä aamuna jo annoksen antamatta.

Saatiin aika 12:50. Minä menin töistä paikalle kun anoppi toi lapset vastaanotolle. Onneksi tämä onnistuu kun samassa talossa ollaan.

Tytöt oli tosi väsyneitä. Anoppi kertoi että olivat nukkuneet koko aamupäivän, olleet hereillä noin puolisen tuntia jossain välissä ja lääkäriinkin oli pitänyt herätellä. Ja olihan ne ihan sairaan näköisiä. Kalpeita ku mitkä, silmät ja kasvot ilottomia ja päällepäin oikein näki miten oli paha olla.

Anoppi kertoi että pienemmällä oli hetki sitten ollut kuumetta 38,6c ja isommalla 37,7c.
Isompi rupesi lääkäriä odotellessa tutisemaan ja iho nousi kananlihalle, eli kuume nousi taas.

Lääkärin luona lääkäri kuunteli oireet ja katsoi molemmilta korvat ja kurkkuun kurkkasi kun molemmat tytöt valittelivat kurkkukipua.

Pian isompi tyttö meni ihan valkoiseksi, hävisi väri kasvoilta ja pian alkoi oksentamaan. Liekö lääkärin suun kurkkaaminen teki tämän vaiko kuumeen nopea nousu.

DG:nä tällä hetkellä joku virustauti, koska harvoin ab-kuurin aikana tulee toista bakteeritulehdusta. Siskolla epäillään samaa, vaikka korvat hieman punoittivatkin (isommalla olivat korvat nyt hyvät!), joten hänen kohdallaan (ja toki siskonkin) odotellaan että mitä tapahtuu parin päivän sisällä. Eli uutta kuuria tietenkään ja jo määrätyn ab-kuurin saa keskeyttää.

Tytöt ovat tämän päivää olleet melkoisen hissukseen. Isompi maannut sohvalla koko ajan, käynyt pari kertaa pissillä. Lääkkeellä alensin kuumetta kun oli 15 jälkeen taas 39,2c. Äsken annoin pienemmälle lääkettä kun heräsi kurkkukipuun taas. Jospa yö menisi hyvin.

Isommalla eskarin aloitus vähän siirtyy, huomennahan olisi ollut tämä H-hetki, mutta kuumeilun takia ei huomenna mene eskariin. Mutta talo on tuttu, tavat on jo tutut ja hoitajatkin ovat tuttuja, joten kyllähän se siitä sitten lähtee kun pääsee sinne.

Että näin. Mutta esikoinen on tällä hetkellä tervi *KOPKOP* ja aloittelee huomenna 5. kouluvuotensa!

1 kommentti:

S kirjoitti...

Itsellä on ollut korvakäytävän tulehdus muutamaan otteeseen, siihen ei yleensä oraalisesti otetut antibiootit auta, hoitona tipat. uusii kovin herkästi, kroonistuu osalla ihmisistä ikävästi.

Toivottavasti saatte tytöt kuntoon.

Paranemisia!