keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Punasipulinen broileritorttu

14 annosta

1 pkt (450g) perunalimppuviipaletta
125g rasvaa

TÄYTE:

1 rs (450g) marinoimattomia broilerinfileesuikaleita
1 rkl öljyä
3 rkl Thai Sweet -chilikastiketta
5 liivatelehteä
2 rs (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk (200g) kevyt kermaviiliä
(1 dl sinihomejuustomurua)
2 tl juoksevaa hunajaa
1 tl tinjamia
ripaus mustapippuria
1½ rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

PINNALLE:

2 (270g) punasipulia
2 rkl öljyä
2 rkl Thai Sweet -chilikastiketta
1 ruukku rucolaa

1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) reunan ja pohjan väliin.
2. Leikkaa leivistä reunat pois. Sulata rasva. Hienonna leivät monitoimikoneella. Kaada ra sva koneen käydessä leivänmurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Paineli noin 2/3 leipäseoksesta vuokaan.
3. Kypsennä broilerinfileesuikaleet öljyssä pannulla, noin 5min. Hienonna suikaleet veitsellä pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon chilikastike. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
4. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, (sinihomejuusto), hunaja, tinjami ja mustapippuri keskenään.
5. Kuumenna pienessä kattilassa sihtruunamehu ja vesi. Liuota kuumaan nesteeseen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena nauhana nopeasti sekoittaen juustoseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon broilerit.
6. Levitä täyte tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle leipäjauhe mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi ja painele kevyesti. Peitä vuoka huolellisesti muovikelmulla. Hyydytä jääkaapissa yön yli.
7. Suikaloi sipulit, kuullota ne öljyssä ja mausta chilikastikkeella. Anna jäähtyä.
8. Siirrä tarttu tarjoiluvadille ja koristele punasipuleilla sekä rucolalla.

Ohje RuokaPirkka

Ei kommentteja: