keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

TexMex-voileipäkakku

24 annosta

36 palaa (n. 3 pkt) täysjyväpaahtoleipää

BROILERITÄYTE:

1 rs (450g) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (320g) Salsa mexicana-meksikolaiskastiketta
1 tlk (300g) juustodippiä

GUACAMOLETÄYTE:

½ tlk (á 300g) guacamoledippiä
1 punainen paprika

KOSTUTUS:

1½ dl vettä
½ dl sitruunamehua

KUORRUTUS:

½ tlk (á 300g) guacamoledippiä
150g ranskankermaa

KORISTEEKSI:

1 keltainen paprika
n. 200g kirsikkatomaatteja
n. 10cm pala kurkkua
n. 10 kivetöntä mustaa oliivia
½ pieni sipuli
persiljaa tai jääsalaattia
maissilastuja

1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.
2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leippäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin.
Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.
3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.
4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja persiljalla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.

Ohje: RuokaPirkka

Ei kommentteja: